Головна  →  Гуртожитки  →  15 травня 2015

Робоча зустріч щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних з передачею гуртожитків до комунальної власності територіальної громади міста Києва

Робоча зустріч щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних з передачею гуртожитків до комунальної власності територіальної громади міста Києва

Директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Новицький Д.Ю. провів робочу зустріч з представниками Департаменту економіки та інвестицій, ПАТ «КИЇВЕНЕРГО», ПАТ «АК «Київводоканал», Шевченківської та Печерської районних в місті Києві державних адміністрацій, КП «Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна», також учасниками були начальник ЖЕО ПАТ «Будшляхмаш», директор КП «Рембудексплуатація» Київської обласної державної адміністрації та мешканці гуртожитку, що знаходиться за адресою: вул. Якіра, 19.

Метою цієї зустрічі було врегулювання проблемних питань щодо:

1. Приймання-передачі гуртожитку на вул. Якіра, 19 та зовнішніх інженерних мереж до нього, що належать ПАТ «Будшляхмаш», до комунальної власності територіальної громади міста Києва;

2. Передача відомчого житлового фонду та зовнішніх інженерних мереж, які перебувають у відомчому підпорядкуванні Київської обласної ради до комунальної власності територіальної громади міста Києва.

Зокрема, в ході роботи обговорено питання проведення інвентаризації житлових та нежитлових приміщень у зазначеному гуртожитку, розрахунків за спожиту теплову енергію, передачі зовнішніх мереж холодного водопостачання у володіння та користування ПАТ «АК «Київводоканал».

Врегулювання зазначених питань дозволить забезпечити безоплатне прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Києва гуртожитку на вул. Якіра, 19.

Також, в ході зустрічі обговорено питання передачі на експлуатаційне обслуговування до комунальних підприємств Печерського району на договірній основі житлових будинків, що знаходяться у Печерському районі міста Києва: № 5/13 на вул. Бастіонній, № 26-А на вул. Предславинській, № 11 на бульв. Лесі Українки, № 30 на вул. Івана Кудрі; у Шевченківському районі міста Києва: № 13на вул. Стрітенській, № 43 на вул. Кудрявській та перебувають у відомчому підпорядкуванні Київської обласної ради, на балансовому утриманні та експлуатаційному обслуговуванні комунального підприємства «Рембудексплуатація».

Для вирішення цього питання, комунальному підприємству «Рембудексплуатація» запропоновано вжити заходи щодо передачі зовнішніх інженерних мереж будинків до комунальної власності територіальної громади міста Києва,  у володіння та користування ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» та ПАТ «АК «Київводоканал», а також розрахунку та затвердження в установленому порядку економічно обґрунтованих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Перейти до спискуВерсiя для друку