Головна  →  Новини  →  18 травня 2015

Департамент житлово-комунальної інфраструктури прозвітував про підготовку житлово-комунального господарства до експлуатації в осінньо-зимовий період 2015/2016 років у м. Києві

Департамент житлово-комунальної інфраструктури прозвітував про підготовку житлово-комунального господарства до експлуатації в осінньо-зимовий період 2015/2016 років у м. Києві

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу  Департамент житлово-комунальної інфраструктури звітував про підготовку житлово-комунального господарства до експлуатації в осінньо-зимовий період 2015/2016 років у м. Києві (детальна інформація в додатку).

В ході засідання заслухали, також, представників структурних підрозділів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), які відповідають за підготовку закладів культури, освіти та охорони здоров’я  до експлуатації в осінньо-зимовий період.

Про стан справ щодо підготовки до осінньо-зимового періоду доповідали і представники природних монополій – ПАТ «КИЇВЕНЕРГО», ПАТ «АК «Київводоканал», ТОВ «ЄВРО-РЕКОНСТРУКЦІЯ», ПАТ «Київгаз».

Всі доповідачі повідомили, що процес іде згідно плану, гострих проблемних питань, які б перешкоджали, підготовці до зими на сьогодні немає.

Голова постійної комісії Київради Клюс О.В. наголосив на необхідності забезпечення чіткого контролю за виконанням заходів по підготовці міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період та узгоджених дій усіх учасників цього процесу. Він зазначив, що має бути забезпечено неухильне дотримання графіків виконання запланованих робіт, також, відмітив необхідність визначення першочерговості проведення заходів з урахуванням звернень громадян та наголосив на персональній відповідальності кожного керівника за якісну та своєчасну підготовку міста до роботи в осінньо-зимовий період.

Крім того, сьогодні на засіданні постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу  обговорили питання  про внесення змін до рішення Київради від 27.05.10 № 815/4253 «Про заборону використання сміттєзбірників не за цільовим призначенням» та заслухали інформацію начальника управління ритуальних послуг Департаменту житлово-комунальної інфраструктури М.Бабія про стан справ з похованнями у м. Києві, який зазначив, що відповідно до Закону України "Про поховання та похоронну справу" від 10.07.2003 № 1102-ІУ на ринку ритуальних послуг у місті Києві працює п'ять комунальних підприємств та майже 20 комерційних структур, які надають ритуальні послуги, а також виготовляють і реалізують предмети ритуальної належності.

За І кв. 2015 року у м. Києві померло 8202 особи, з них за межами м. Києва поховано 2648 особи, на міських кладовищах здійснено поховань традиційним способом труни у землю 2355 осіб (42%), кремовано 3199 осіб, що складає 58%.

Ритуальною службою «Спецкомбінат ПКПО» здійснено 319 поховань, що складає близько 13,2% від всіх замовлень по м. Києву (в тому числі учасники бойових дій та інваліди війни , невідомі та особи, від яких відмовились рідні 9,3%,).

Комерційні структури займають близько – 86,8% ринку надання ритуальних послуг (ПФ Петро Великий – 22,2%, ФОП Маліновський 14,7%, Спілка ветеранів Афганістану 4,6%, ПП Реквієм 5,4%, ПП Скорбота 2,9%, інші 37%).

Також, М. Бабій окреслив загальну характеристику ритуальної галузі міста Києва та виокремив основні проблемні питання, зокрема щодо відведення земельних ділянок для розширення меж Північного, Лісового та Південного кладовищ, а також, з Вишгородською міською радою опрацьовується можливість спільного виготовлення проекту, будівництва, експлуатації та здійснення поховання на кладовищі на території  міста Вишгород.

 

Файл документа: Підготовка_до_зими (1).pdf

Перейти до спискуВерсiя для друку