КМДА Київська міська державна адміністрація


26 березня 2014

«Походження води на Землі» – нова експозиція у Музеї води

«Походження води на Землі» – нова експозиція у Музеї води

25 березня 2014 року у київському «Водно-інформаційному центрі» (Музей води) відбулося урочисте відкриття нової експозиції «Походження води на Землі». Експозицію відкрито в рамках заходів з відзначення Всесвітнього дня води (www.unwater.org/worldwaterday).

Музей води – одне з найпопулярніших у Києві місць відпочинку та відомий осередок інформаційної та просвітницької діяльності – продовжує оновлення експозиції, утверджує прогрес та солідаризується з усім цивілізованим світом у справі захисту довкілля та раціонального використання водних ресурсів. «Ми відкриваємо експозицію не випадково. Це наш внесок у відзначення Всесвітнього дня води», - зазначив перший заступник директора Департаменту житлово – комунальної інфраструктури КМДА Мрига Сергій Станіславович та повідомив, що Музей води з моменту відкриття вже відвідало понад 1 мільйон 406 тисяч чоловік. «Саме для киян та гостей, які відвідують столицю нашої країни, ми постійно удосконалюємо експозицію і давно запланували створити на її початку відео-інсталяцію, яка б стала логічним початком екскурсії та представляла її головного героя – воду! Тепер нова експозиція «Походження води на Землі» є таким початком. Ми вдячні торговій марці BonAqua  – багаторічному партнерові Водно – інформаційного центру, за допомогу у втіленні нашого задуму.

У свою чергу Директор зі зв'язків із громадськістю Компанії «Кока-Кола Україна» Олеся Жулинська розповіла про співпрацю з Музеєм води: «Наші цілі, наша політика, наші принципи, що визначають ставлення до води, яке полягає у  дбайливому  і раціональному її використанні, збігаються з тими принципами, які пропагує Музей води. Тому BonAqua – природна питна вода з підземних глибин –  стала партнером зі створення цієї експозиції та інших просвітницьких проектів».

Як зазначив науковий консультант проекту – академік НАН України В’ячеслав Михайлович Шестопалов: «Вода на Землі має космічне походження – це наочно демонструє нова відео-експозиція «Походження води на Землі». Вода у різних її агрегатних станах – найбільш поширена речовина у Космосі і Сонячній системі зокрема. Космічний лід став будівельним матеріалом для Землі, а вулканічна діяльність поступово вивільняла воду на поверхню і таким чином утворилася гідросфера».

Учасники заходу також відзначили, що дотримання водного балансу в організмі людини є важливим чинником здоров’я і самопочуття людини. Зокрема блогер і лікар Мар’яна Возниця відзначила: «Важливо споживати воду високої якості. Такою якісною водою, наприклад, є чиста природна артезіанська вода з великої глибини, де вона захищена від забруднюючого впливу з поверхні. Важливо, щоб виробники води мали усі документи, які підтверджують якість води, зокрема й висновки міжнародних експертиз».

КП «Водно-інформаційний центр» запрошує киян та гостей столиці переглянути  оновлену експозицію «Походження води на Землі» та закликає громадськість з належною повагою ставитися до водних ресурсів нашої Планети.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.