КМДА Київська міська державна адміністрація


8 липня 2015

Територія промислової зони «Теличка» має перспективи розвитку

Територія промислової зони «Теличка» має перспективи розвитку

Сьогодні заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Новицький, Директор Департаменту містобудування та архітектури Сергій Целовальник, в.о.голови Голосіївської РДА Андрій Мельничук та заступник генерального  директора КП «Київське інвестиційне агентство» Богдан Черній обговорили перспективи розвитку території промислової зони «Теличка». Обговорення відбулось за участі представників ініціативної групи мешканців житлових будинків №№ 3, 7, 9, 13, 17 на вул. Баренбойма, які розташовані в зоні реконструкції Південного залізничного мосту на території промислового підприємства «Мостозагін № 2» ПАТ «Мостобуд», тобто в промисловій зоні «Теличка».

Необхідність таких заходів покликана тим, що мешканці цих житлових будинків протягом тривалого часу не мають можливості у повному обсязі реалізувати свої житлові права.

Проблемність питання полягає в тому, що відповідно до пункту 5.10 Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів 173-96 та пункту 4.11 ДБН 360-92 «Планування та забудова міських та сільських поселень» у санітарно-захисній зоні промислового підприємства не допускається розташування житлових будинків з прибудинковими територіями.

Відносно Генерального плану розвитку м. Києва та його приміської зони на період до 2020 року, затвердженого рішенням Київської міської ради від 28.03.2002 № 370/1804, територія Нижня Теличка визначена, як територія громадського призначення. Проектом нового Генерального плану розвиток житлової забудови на цій території не передбачено.

З огляду на складність ситуації, з метою захисту інтересів мешканців житлових будинків №№ 3, 7, 9, 13, 17 на вул. Баренбойма, в ході сьогоднішньої зустрічі прийнято рішення КП «Київське інвестиційне агентство» спільно з Департаментом містобудування та архітектури здійснити в установленому порядку першочергові заходи по підготовці інвестиційного конкурсу щодо розвитку території промислової зони «Теличка» (розробка детального плану території).



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.