КМДА Київська міська державна адміністрація


18 січня 2016

Вітаємо зі Святом Хрещення Господнього (Водохреща)

Вітаємо зі Святом Хрещення Господнього (Водохреща)

18 – 19 січня  православні та греко-католицькі християни відзначають велике свято Хрещення Господнє (Водохреща), яке  збігається зі святом Богоявлення.

Із Хрещенням Господнім за розповіддю у Євангеліях, пов'язують хрещення Іваном Хрестителем Ісуса Христа на Йордані там, де знаходиться давня місцевість «Віфавара». Коли Ісус Христос досяг 30-річного віку, він прийняв хрещення в річці Йордан. Вийшов на берег, а з небес почувся голос Бога-Отця, який назвав Ісуса своїм Сином. І на нього зійшов Святий Дух в образі голуба. Звідси ще одна назва — Богоявлення.

Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби.

В цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі освячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Її дають пити тяжкохворим, нею освячують храми, домівки і тварин. 

Тож вітаємо кожного з Хрещенням Господнім! І нехай це свято очищення і оновлення зробить життя українців світлішим і чистішим, бажаємо щоб благодать зійшла на кожен будинок, здоров’я всім, щастя і миру!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.