Головна  →  Новини  →  21 травня 2014

Голова КМДА Володимир Бондаренко зустрівся із головами правлінь ОСББ Києва

Голова КМДА Володимир Бондаренко зустрівся із головами правлінь ОСББ Києва

21 травня 2014р.  Володимир Бондаренко зустрівся із головами правлінь ОСББ та ЖБК Києва. Участь у заході взяли також Департамент житлово-комунальної інфраструктури, голови районних в м. Києві державних адміністрацій, представники ПАТ «Київенерго».

У своєму вступному слові голова КМДА звернув увагу на проблемні питання житлово-комунальної сфери та необхідність реформування галузі.

«Відмінність ОСББ у тому, що кожен його мешканець сам стежить за порядком у власному будинку, співвласники мають контроль за використанням коштів, а також за кількістю та якістю послуг, можливість вибрати постачальників послуг з утримання житла, розпоряджатися прибудинковою територією. Але статистика останніх років говорить про дуже обережне ставлення співвласників до самостійного управління будинками, що обумовлено, в першу чергу, складнощами функціонування існуючих ОСББ», – зазначив голова КМДА.

Учасники зустрічі обговорили стан житлово-комунального господарства столиці та напрацювали низку пропозицій для розвитку галузі. Серед основних питань – проведення капітального ремонту в будинках ОСББ, стан ліфтового господарства, утилізація та вивезення сміття, оформлення права користування земельними ділянками для ОСББ, питання погашення різниці в тарифах/нарахуваннях за житлово-комунальні послуги, укладення прямих договорів з ПАТ «КИЇВЕНЕРГО».

Перейти до спискуВерсiя для друку