Головна  →  Новини  →  25 січня 2017

У «Школі обізнаного киянина» презентували порядок отримання міських грантів на капремонт і термомодернізацію будинків

У «Школі обізнаного киянина» презентували порядок отримання міських грантів на капремонт і термомодернізацію будинків

Сьогодні фахівці Департаменту житлово-комунальної інфраструктури в рамках освітнього проекту Київської міської державної адміністрації «Школа обізнаного киянина»  навчали представників органів місцевого самоврядування як на вигідних умовах зробити необхідні ремонтні роботи у власному будинку, створити комфортні умови проживання та зменшити розмір плати за комунальні  послуги завдяки впровадженню заходів з енергозбереження. Зокрема мова йшла про механізми  співфінансування реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках міста Києва. Скориставшись цим механізмом співвласники сплачують лише 30% вартості робіт, 70% сплачується з бюджету м. Києва.

«У Києві діє два відповідні рішення Київської міської ради, що дають можливість і будинкам, де створені ОСББ та ЖБК, і будинкам, де не створені такі об’єднання, подавати заявки на отримання компенсації. У випадку з будинками, де не створені ОСББ та ЖБК, немає обмежень за видами робіт. Їх обирають самі люди, бо саме мешканці найкраще знають що й коли треба ремонтувати в будинку», – пояснила начальник управління розвитку житлово-комунальної інфраструктури Віра Радченко, презентуючи Порядок.

Олексій Тихонов – радник заступника голови КМДА Петра Пантелеєва зазначив, що за два роки існування проекту для будинків ОСББ та ЖБК, енергоефективні роботи виконали понад 70 багатоповерхівок.

Первинну консультацію стосовно того, як прийняти участь в даній програмі співвласники будинків, в яких не створено ОСББ/ЖБК можуть отримати в сервісних центрах Комунального концерну «Центр комунального сервісу», у контактному центрі міста Києва (1551), а також в КП «Київжитлоспецексплуатація» за номером телефону (044)234-43-05.

Для будинків в яких створені об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, а також у кооперативних будинках вже з 20.01.2017 оголошено конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів. Заявки приймаються до 28 лютого 2017 року щовівторка з 9:00 до 13:00 години та щочетверга з 14:00 до 18:00 години в Департаменті житлово-комунальної інфраструктури за адресою: вул. Велика Житомирська, буд. 15А, каб. 13-15. Телефон для довідок: (044) 279-12-66.

Також інформуємо, що з 30.01.2017 до 10.02.2017 у кожному з 10-ти районів буде проводитись інформаційна кампанія на тематику застосування механізмів співфінансування ремонтних робіт житлового фонду, графік поїздок буде опубліковано невдовзі. 

Фотозвіт сьогоднішнього заходу ТУТ

Перейти до спискуВерсiя для друку