Головна  →  Новини  →  14 серпня 2017

Столичне ОСББ отримало найбільший в Україні кредит на енергозбереження в розмірі 9,7 млн грн

Столичне ОСББ отримало найбільший в Україні кредит на енергозбереження в розмірі 9,7 млн грн

У Києві мешканці одного з багатоповерхових будинків отримали державний кредит на заходи з енергозбереження у розмірі 9,7 млн грн. Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) «Оберіг на Позняках» (просп. Миколи Бажана, 16) стало переможцем столичної програми співфінансування заходів із енергозбереження «30/70%», а також відкрило кредитну лінію. Загалом цього року на ремонт і термомодернізацію будинку жителі ОСББ спрямують майже 30 млн грн. Про це під час щотижневого прес-брифінгу заявила начальник управління розвитку житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Віра Радченко. (Відеокоментар)

Вона зазначила, що програма співфінансування робіт із енергозбереження в житлових будинках «70/30%» діє вже три роки поспіль. Основний принцип програми: 70% вартості робіт оплачується з міського бюджету, ще 30% – збирають самі власники.

«Цього року з бюджету Києва виділено 120 млн грн на програму «70/30%», які будуть спрямовані на встановлення індивідуальних теплових пунктів, заміну вікон і дверей, утеплення фасадів та інше. Загалом такі роботи будуть виконані в 135 будинках ОСББ і ЖБК. Також минулого року Київ приєднався до реалізації державної програми «Теплі кредити», за умовами якої мешканці можуть взяти кредит на енергозбереження. У рамках цієї програми місто відшкодовує 30% тіла кредиту, ще 40% вартості матеріалів – відшкодовує Держенергоефективності», – пояснила Віра Радченко.

За словами фахівця, зазначені програми можуть поєднуватися, даючи змогу людям платити ще менше за енергоефективні заходи.

«У Києві взято найбільший кредит для ОСББ на суму майже 10 млн грн. Це ОСББ «Оберіг на Позняках» (просп. Миколи Бажана, 16). Відшкодування за цим кредитом складатиме близько 3 млн грн. Окрім того, «Оберіг на Позняках» стало одним із цьогорічних переможців міського конкурсу «70/30%», тому загалом на заходи з енергозбереження мешканці зможуть спрямувати рекордні майже 30 млн грн», – зазначила Віра Радченко.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку