Головна  →  Новини  →  28 серпня 2017

Кияни матимуть змогу подати свої пропозиції до планів поточних ремонтів у багатоквартирних будинках

Кияни матимуть змогу подати свої пропозиції до планів поточних ремонтів у багатоквартирних будинках

Кияни зможуть подати свої пропозиції щодо планів поточних ремонтів, що здійснюватимуться у їхніх будинках. Відповідні оголошення з інструкцією про те, як направити перелік із пріоритетними видами поточних ремонтів від жителів уже цього тижня з’являться на фасадах багатоповерхівок Києва. Про це повідомив заступник директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА – начальник управління житлово-комунальної політики Олександр Малихін.

«Вартість поточного ремонту закладена у тарифі на послугу з утримання будинків і прибудинкових територій, що надається комунальними ЖЕД (житлово-експлуатаційними дільницями). Однак сьогодні в результаті зміни тарифу ЖЕДів збільшилась і сума поточних ремонтів. Тому кожен ЖЕД має узгодити види поточних ремонтів із людьми та орієнтуватися на думку будинкової громади», – сказав Олександр Малихін.

Начальник управління зазначив, що мешканці мають направити відповідну пропозицію на електронну пошту, зазначену в оголошенні, або звернутися безпосередньо до керуючої компанії (контактну інформацію можна знайти на сайті 1557 – www.1557.kiev.ua).

«Оптимальною формою комунікації з ЖЕДом у питанні поточного ремонту може стати обрання уповноваженої особи, а визначити перелік першочергових робіт у будинку, аби не виникало суперечностей, можна шляхом проведення будинкових зборів», – зауважив Олександр Малихін.

Він також повідомив, що в столиці розроблений покроковий план розвитку ЖЕДів міста, де одним із найважливіших елементів є можливість контролю за їхньою роботою з боку киян. Зокрема запроваджується загальноміський рейтинг комунальних ЖЕДів Києва, що формуватиметься на наступних критеріях звернення киян на гарячі лінії 1551 та 1557: чистота будинків і дворів, освітлення місць загального користування, протиаварійна робота в робочий час, поточна оплата послуг, кількість скарг на грубу поведінку та хамство працівників. Рейтинг буде опублікований на офіційному сайті КМДА. Щодо 10-ти найгірших ЖЕДів прийматимуться рішення про зміну керівництва.

Перейти до спискуВерсiя для друку