Головна  →  Новини  →  22 вересня 2017

Київрада вдосконалила конкурс на проведення енергоефективних заходів у будинках, де створені ОСББ/ЖБК

Київрада вдосконалила конкурс на проведення енергоефективних заходів у будинках, де створені ОСББ/ЖБК

Вчора на пленарному засіданні Київської міської ради депутати внесли зміни до Положення про конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках Києва, в яких створені об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, а також у кооперативних будинках.

Відповідні зміни передбачають розширення переліку напрямів, за якими впроваджуються енергоефективні заходи у житлових будинках столиці. Зокрема йдеться про утеплення підвальних перекриттів.

“Теплоізоляція та капітальний ремонт підвальних перекриттів зменшить втрати енергоресурсів, підвищить комфортність проживання та продовжить термін експлуатації житлових будинків. У зв'язку із цим, виникла необхідність внести зміни до Положення про конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, а також у кооперативних будинках”, - зазначив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.

Зміни сприятимуть ще активнішому залученню мешканців до впровадження енергоефективних заходів на умовах співфінансування, що допоможе не тільки залучити додаткові ресурси для виконання робіт у багатоквартирних житлових будинках, а й стимулюватиме споживачів до більш економного та раціонального використання енергоресурсів, переконані депутати Київради.

Рішення підтримали 96 депутатів. 

 

Довідково: 

Нагадаємо, що з 2015 року у столиці діє програма впровадження енергоефективних заходів у будинках ОСББ та ЖБК, яка реалізується на умовах співфінансування (70 % вартості робіт фінансується з міського бюджету, а 30 % - кошти співвласників). Положення про конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені ОСББ, а також у кооперативних будинках, затверджено рішенням Київської міської ради від 26.12.2014 року № 865/865 (зі змінами)

Деталі про умови та порядок проведення Конкурсу ТУТ

 

Перейти до спискуВерсiя для друку