Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
офіційний вебпортал

Віталій Кличко: «Ми готові підключати до опалення об’єкти соціальної інфраструктури столиці за індивідуальними заявками»

Опубліковано 09 жовтня 2017 року о 12:41

Місто готове підключати до опалення школи, дитсадки та лікарні столиці за індивідуальними заявками закладів. У житлові ж будинки міста подача тепла розпочнеться, коли середньодобова температура знизиться до +8 градусів. Про це в ефірі телеканалу «Київ» заявив мер столиці Віталій Кличко.

«Якщо середньодобова температура повітря нижча за +8, то ми можемо розпочинати  опалення житлових будинків. Що стосується лікарень, дитсадків та шкіл, – можемо розпочати подачу тепла не чекаючи зниження температури до вказаних показників. Якщо є заявки від закладів, ми їх підключатимемо до опалення», – зазначив Віталій Кличко.

Він нагадав, що мережа опалення у Києві – найбільша в Україні і одна з найбільших в Європі, тому аби тепло після старту опалювального сезону дійшло до кожної квартири в більш як 11 тисяч багатоквартирних будинків, технологічно необхідно близько тижня.

«Одних лише труб теплопостачання в столиці – майже 3 тис км. Коли ми запускаємо систему опалення у місті, то потрібно близько тижня, аби вона запрацювала на повну потужність. До того ж, всі знають, що ця система у занедбаному стані, адже роками нічого не ремонтувалося. І зараз ми перекладаємо тепломережі, яким 30, а то й 40 років», – зазначив мер.

За словами Віталія Кличка, місто поступово переходить до нових технологій та стандартів теплопостачання і теплозбереження.

«Такі технології дають можливість економити тепло, а відповідно – і кошти як міста, так і споживачів. Ми робимо все можливе, аби зняти навантаження на мешканців, хоча вчергове хочу нагадати: місто не формує тарифи на тепло. Однак наше завдання – зробити так, аби люди сплачували менше. Тому ми працюємо над утепленням будинків, обліком тепла завдяки будинковим лічильникам. У Києві встановлені такі лічильники у 100% житлових будинків – це найкращий показник в Україні. Ми також продовжуємо програму 70/30, яку почали впроваджувати три роки тому, і яка показала свою ефективність. За цією програмою 70% тепломодернізації фінансує місто, а 30% – мешканці будинку», – підкреслив мер столиці.

Віталій Кличко також нагадав, що за нормами оптимальна температура у квартирі під час опалювального сезону – близько +18 градусів.

«Але, якщо говорити про забезпечення комфортної температури, то тут мусимо бути справедливими й говорити про тристоронню відповідальність: «Київенерго» і «Єврореконструкції» як теплопостачальних підприємств, ЖЕКу як організації, що обслуговує мережі всередині будинку, і споживача, який, зі свого боку, теж може вплинути на температуру. Наприклад, утеплити вікна, двері тощо. Якщо ж ви як споживач виконали все, а в квартирі холодно, просимо звертатися на гарячу лінію 1557», – зазначив Віталій Кличко.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux