Головна  →  Новини  →  1 листопада 2017

Віталій Кличко: «Зараз у Києві близько 400 проривів тепломереж, які ми оперативно усуваємо»

Станом на вечір вівторка, у столиці підключено до опалення 97% житлових будинків. При цьому на теплотрасах сталося близько 400 проривів, оперативне усунення яких контролює столична влада. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Newsone».

Мер зазначив, столиця завершує підключення до опалення житлових будинків та соціальних закладів. Станом на ранок до центрального опалення підключено 9309 житлових будинків, 522 дитячих садки, 447 шкіл (99,3%) та 272 медичні установи (98,2%). При цьому усі 16 пологових будинків та 135 стаціонарів опалюються. Протягом дня опалення мали отримати ще 574 споживачі.

Теплопостачання головним чином відсутнє там, де стаються прориви теплотрас. Міський голова наголосив, що за останньою інформацією у Києві є близько 400 таких аварійних ситуацій.

«Ми, наприклад, бачимо стан доріг, але не бачимо того, у якому стані знаходяться труби під землею, які по 30-40 років не ремонтували, – зазначив Віталій Кличко. – Кожен рік на початку опалювального сезону відбувається масовий прорив труб. Це тягне за собою тривалі ремонтні роботи. Ми намагаємося контролювати, щоб у максимально короткі строки аварії були ліквідовані, і в домівках киян було тепло».

Перейти до спискуВерсiя для друку