КМДА Київська міська державна адміністрація


1 лютого 2018

Представник ДЖКІ у Kyiv Smart City Hub взяв участь у відіборі кращих міських проектів

Представник ДЖКІ у Kyiv Smart City Hub взяв участь у відіборі кращих міських проектів

Сьогодні, 1 лютого, у Kyiv Smart City Hub пройшов публічний пітчинг міських проектів, які були подані до акселераційної програми Kyiv Smart City. Кожна відібрана команда презентувала власний проект – усього їх було 17 – який потенційно може стати частиною міської інфраструктури, а експертне журі, до складу якого   увійшли: заступник голови КМДА Дмитро Давтян, Директор Департаменту інформаційно-комунікативних технологій Юрій Назаров, співкоординатор Kyiv Smart City Ярослава Бойко, начальник управління розвитку житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Віра Радченко, обрали 7 кращих проектів, які потрапили до безкоштовної акселераційної програми.

Завдяки акселераційній програмі власники відібраних проектів дізнаються, що таке фандрейзинг, де можна знайти гроші на проект і як правильно подавати свої рішення потенційним інвесторам. Навчаться заповнювати тендерну документацію. Отримають можливість використовувати технічні можливості та дані міста. Покращать усі аспекти власного продукту.

Згідно з форматом акселераційної програми, кілька разів на тиждень у Kyiv Smart City Hub відбуватимуться попередньо анонсовані лекції із різних тем. Усі учасники акселератора матимуть право вільно відвідувати їх.

Також відбуватимуться виїзні лекції та екскурсії – до Київської міської державної адміністрації, на комунальні підприємства. За час акселераційної програми учасники проекту повинні фіналізувати свої рішення та презентувати їх на фінальній презентації програми, у ході якої журі визначить 3 кращі проекти.

Начальник управління розвитку житлово-комунального господарства ДЖКІ Віра Радченко віддала перевагу проекту «EcoBrd» - мобільний додаток, який показує киянам та гостям міста місцезнаходження туалетів, баків для вторинної сировини, місця прийому вторсировини, пунктів прийому батерейок, державних закладів. Адже в умовах сьогодення це дійсно надзвичайно необхідний для нашого міста проект. Та разом з тим відмітила, що всі представлені проекти цікаві та заслуговуть на втілення їх у життя.  

«Презентовані проекти свідчать не лише про високий інтелектуальний рівень активних киян, а й про їхні знання у технічній сфері. Передусім вони звертають увагу на те, що актуально для людей. Із задоволенням відзначив кілька задумів, реалізація яких може бути здійснена буквально за один-два роки, і, звісно, принести значну користь Києву та його мешканцям. А це запорука гарного взаєморозуміння та розвитку», – зауважив Дмитро Давтян, заступник голови КМДА.

Директор Департаменту інформаційно-комунікативних технологій Юрій Назаров наголосив на тому, що акселератор міських проектів Kyiv Smart City – це найкраща можливість заявити про свій проект, отримати експертні коментарі стосовно його покращення та практичні поради щодо реалізації.

«Сьогоднішній день може внести зміни в інфраструктуру міста саме завдяки вашим ідеям. Kyiv Smart City та Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА раді допомогти усім інноваційним проектам стати краще», – наголосив Юрій Назаров.

Ярослава Бойко, співкоординатор ініціативи Kyiv Smart City, зазначила: «Дуже важливо дослухатись до потреб суспільства, яке визначає сучасний вектор розвитку розумного міста. Для залучення громадськості команда Kyiv Smart City створила акселераційну програму, яка вже сьогодні рухає майбутні міські технології та інновації».

ГО Kyiv Smart City Hub та Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА підписали Меморандум щодо підтримки міських проектів, які стають частиною акселераційної програми Kyiv Smart City.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.