Головна  →  Новини  →  22 березня 2018

В 2017 році проведено роботи з термомодернізації 11 закладів бюджетної сфери

В 2017 році проведено роботи з термомодернізації 11 закладів бюджетної сфери

В 2017 році Департаментом житлово-комунальної інфраструктури  забезпечено виконання робіт з термомодернізації будівель на 11 об'єктах закладів бюджетної сфери. Про це під час публічного звіту громадськості за 2017 рік повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.

«Термомодернізація будівель включає в себе комплекс енергоефективних заходів починаючи від проведення енергоаудиту, встановлення енергоефективного та регулюючого обладнання до утеплення зовнішніх стін, які значно скорочують енергоспоживання. Це великий об’єм робіт і ми вважаємо, що виконані минулого року роботи з термомодернізації 11 закладів є хорошим результатом», - зазначив Дмитро Науменко.

Також він повідомив, що загалом в 2017 році Департаментом житлово-комунальної інфраструктури разом з підпорядкованими комунальними підприємствами здійснено багато важливих енергоефективних заходів у закладах бюджетної сфери. Зокрема проведено  енергетичні обстеження 550 установ, також проводився аналіз та облік енергоспоживання в комплексі з відновленням модульних індивідуальних теплових пунктів тощо.

«Важливим досягненням вважаю те, що нам вдалось першими в Україні  впровадити систему дистанційного керування тепловим режимом шкіл та садочків. Така система вже встановлена на 400 об’єктах, вона дозволяє здійснювати аналіз дотримання лімітів енергоспоживання, комплексний аналіз всіх видів енергоносіїв, дистанційний моніторинг роботи енергетичного устаткування, віддалене керування обладнанням, що дає можливість досягти додаткової економії близько 10 %. Нагадаю, що лише за період зимових канікул 2017-2018 років завдяки цій системі нам вдалось досягти загального обсягу економії теплової енергії 903 Гкал, що дорівнює 1,5 млн. грн.», - наголосив Дмитро Науменко

Разом з тим, він зазначив, що  результати, яких вдалось досягти у цьому напрямку в 2017 році є суттєвими і вже економічно відчутні, проте в поточному році місто прагне покращити показники. Послідовне впровадження енергоефективних заходів та ресурсозберігаючих технологій, як у житловій, так і в бюджетній сфері визначено одним з пріоритетних завдань на 2018 рік.

Перейти до спискуВерсiя для друку