Головна  →  Новини  →  4 червня 2018

Кияни у червні отримають рахунки за опалення і гарячу воду від «Київтеплоенерго», однак борги перед «Київенерго» залишаються актуальними для сплати - WRC (+відео)

Кияни у червні отримають рахунки за опалення і гарячу воду від «Київтеплоенерго», однак борги перед «Київенерго» залишаються актуальними для сплати - WRC (+відео)

Із 1 травня 2018 року виконавцем послуги централізованого опалення і постачання гарячої води є комунальне підприємство «Київтеплоенерго». Вже у червні кияни отримають єдину квитанцію, де будуть вказані чотири блоки послуг: утримання будинків та прибудинкових територій, постачання холодної води та водовідведення, постачання гарячої води та опалення та борг за попередні періоди перед «Київенерго» (у разі наявності) за опалення та гарячу воду. Про це повідомив в.о. генерального директора комунального концерну «Центр комунального сервісу» Андрій Щербина.

За його словами, у червні мешканці столиці отримають єдиний рахунок-повідомлення, що міститиме нарахування за всі види комунальних послуг, що заощадить час при оплаті та звільнить від очікування окремих рахунків-повідомлень від виконавців послуг.

Бланк рахунку-повідомлення складається із чотирьох основних блоків:

  • КП «Керуюча компанія … району»» – нарахування за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, інші послуги;
  • ПрАТ «АК «Київводоканал» – нарахування за постачання холодної води та водовідведення, централізоване водовідведення гарячої води;
  • КП «Київтеплоенерго» – нарахування за постачання гарячої води у травні та додаткова графа для здійснення;
  • ПАТ «Київенерго» – відображення заборгованості за послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води, спожиті до 1 травня 2018 року.

«Ви можете сплатити за спожиті послуги як разом, так і окремо. Повну інформацію про нарахування споживачі можуть отримати в «Центрах комунального сервісу» (ЦКС). Також кияни можуть отримати роз’яснення щодо нарахувань за попередні періоди, коли виконавцем послуг було «Київенерго» та здійснити перерахунок, якщо має місце некоректне нарахування», – пояснив Андрій Щербина.

Керівник ЦКС також наголосив, що наразі немає потреби споживачам укладати нові договори з КП «Київтеплоенерго». Підприємство застосувало практику публічного договору, що використовується, зокрема, у випадках, коли необхідно укласти угоду з великою кількістю споживачів. Договір був опублікований у газеті «Хрещатик» від 28.03.2018 №34 (5085) (сторінка 6).

Перейти до спискуВерсiя для друку