Головна  →  Новини  →  21 вересня 2018

Київрада збільшила статутний капітал «Київтеплоенерго» на 800 млн грн, що будуть спрямовані на протиаварійні роботи

Статутний капітал комунального підприємства «Київтеплоенерго» збільшений на 800 млн грн. За відповідне рішення проголосували сьогодні 62 депутати Київської міської ради. Для фактичного наповнення статутного капіталу необхідними коштами, які будуть спрямовані на придбання протиаварійної техніки та ремонтних матеріалів, а також енергоносіїв, будуть внесені зміни до бюджету міста Києва. Про це під час пленарного засідання зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«У першу чергу, ці кошти будуть спрямовані на закупівлю та обслуговування спецтехніки, придбання обладнання та запасів ремонтних матеріалів, що будуть гостро необхідні для усунення аварій на старті та під час опалювального сезону, а також на придбання енергоносіїв», – сказав Петро Пантелеєв.

За його словами, лише в міжопалювальний період у Києві ліквідували понад п’ять тисяч пошкоджень. Зважаючи на тривалу відсутність теплоносія в мережах, під час старту опалювального сезону комунальні служби враховують ризик підвищеної аварійності.

«Саме тому ми повинні мати необхідні ресурси для оперативного усунення пошкоджень мереж та обладнання. Кошти статутного капіталу спрямовуються виключно на найбільш необхідні потреби підприємства, яке лише стає на ноги і повинне зміцнити технічний ресурс для більш якісного обслуговування киян», – підкреслив заступник голови КМДА.

Він поінформував, що в серпні для ліквідації аварійних ситуацій «Київтеплоенерго» вже придбало нову спеціалізовану техніку: 12 екскаваторів JCB із навісним обладнанням, 2 крани-маніпулятори, 2 аварійних автомобілі та 11 спецаварійок на базі Ford. Ці авто дуже необхідні для оперативної ліквідації пошкоджень. До кінця року підприємство планує закупити ще 8 спецаварійних автомобілів із гідравлічною технікою, 2 аварійні повнопривідні машини, обладнані на випадок стихійних лих, та асфальторіз.

Нагадаємо, КП «Київтеплоенерго» стало виконавцем послуг з постачання гарячої води та опалення у Києві з травня поточного року після завершення угоди з ПАТ «Київенерго». Із 1 серпня підприємство забезпечує роботу ТЕЦ5 та ТЕЦ6, а також сміттєспалювального заводу «Енергія».

 

Джерело: Офіційний портал Києва

Перейти до спискуВерсiя для друку