КМДА Київська міська державна адміністрація


11 жовтня 2018

Гаряча вода почне з’являтись в оселях киян протягом 3–7 діб після відновлення газопостачання – Дмитро Науменко

Гаряча вода почне з’являтись в оселях киян протягом 3–7 діб після відновлення газопостачання  – Дмитро Науменко

Господарський суд м. Києва затвердив мирову угоду між комунальним підприємством «Київтеплоенерго» та НАК «Нафтогаз України», після отримання ухвали суду між цими підприємствами будуть укладені договори на постачання газу та відповідно буде відновлена робота об’єктів теплогенерації, які виробляють тепло для забезпечення киян послугами постачання теплової енергії та гарячого водопостачання. Враховуючи особливості системи теплопостачання гаряча вода почне з’являтися в оселях киян раніше, ніж тепло, це відбудеться орієнтовно протягом 3–7 діб після відновлення газопостачання. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.

«Відразу після того, як на джерелах теплопостачання (ТЕЦ та котельні) з’явиться газопостачання комунальне підприємство розпочне процес подачі теплоносія до об’єктів теплопостачання. Цей теплоносій використовується як для опалення, так і для приготування гарячої води, тобто по суті це єдиний процес, проте технологічно гаряча вода у кранах з’явиться дещо раніше, ніж радіатори опалення у будівлях стануть теплими», - пояснив Дмитро Науменко. 

Також він зазначив, що згідно Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду рішення про початок опалювального сезону приймається місцевими державними адміністраціями виходячи з кліматичних умов згідно з будівельними нормами і правилами, правилами технічної експлуатації, нормами санітарного законодавства та іншими нормативними документами. 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.